Незабутнє літо в Міжнародній Мовній школі

Неймовірні пригоди в Мовній школі

Учні спеціалізованої школи №3 мали неймовірні пригоди в липні. В рамках проекту європейської програми шкільного партнерства eTwinning «МІЖНАРОДНА ЛІТНЯ ШКОЛА ЛІДЕРІВ БАТЬКІВЩИНОЗНАВСТВА «Орлиний дух Карпат: англомовний скринінг»/ International summer school of the knowledge about your homeland «Eagle Spirit of the Carpathians: English speaking screening» було організовано міжнародну літню мовну школу в маленькому старовинному гірському селі Пістинь Івано-Франківської області. Школа об’єднала на десять днів найактивніших юнаків та дівчат з чотирьох шкіл-партнерів: Калуської гімназіїї ім. І. Бахматюка (вчителі-організатори – Віталій Півторак та Наталія Забрицька), Костопільської середньої школи І-ІІІ ст. № 4 (вчитель – Олена Андрійчук), спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №3 (вчитель –Наталія Орлик) та школи Вука Караджича з міста Крушевац, Сербія (вчителі - Весна Макражич, Мір’янна Сімонович та Лідія Узаревіч).

Увесь час перебування в літній школі супроводжувався цікавими іграми та розвагами, квестами та змаганнями, неймовірними екскурсіями, пригодами на начальними ситуаціями, які для них організували вчителі. Засновник та ідейний натхненник школи В. Півторак разом з сербськими партнерами приклали багато зусиль, щоб літня школа стала успішним проектом. Учні змогли покращити свій рівень англійської мови, розвинути командоутворюючі та лідерські якості, загартуватися і якісно відпочити. За короткі десять днів учні встигли подружитися і створити веселі та активні міжнародні команди, в яких кожен мав змогу показати яскраві особисті здібності.

Один день був присвячений екологічному вихованню. Вчитель О. Андрійчук підготувала вражаючі матеріали про шкідливий вплив пластику на середовище, діти оцінювали власний рівень впливу на природу та отримали корисні поради щодо гармонійного співіснування з навколишнім світом. Згодом учні провели екотолоку і очистили береги місцевої річки Пістиньки від побутового сміття. Прибирання закінчилося веселою вечіркою маршмелоу з табірним вогнищем.

Вчитель художнього мистецтва Н. Андрійчук провела з учнями неймовірні майстер класи по виготовленню орігамі. Діти виготовляли сердечка для секретного друга, квіти та кулю щастя з паперу.

Також школярі дізналися більше про програму eTwinning, вчилися працювати в проекті, слідкувати за його сторінками, спілкуватися у Форумах та завантажувати матеріали. Новачки з цікавістю створювали власні профілі і ознайомлювалися зі сторінками проекту. Вони також зіграли в гру Кахут в командах, підготовлену вчителем Н. Орлик. Переможці отримали солодкі призи.

Мовну школу також відвідували поважні гості. Дев’ятий день був насичений візитом першого радника посла Сербії в Україні Світлани Кошутич та представника Імігнрантського радіо Ельхама Нурієва. Гості провели з школярами кілька годин, взяли участь у ранковій зарядці, розучували народні танці Сербії та України, розмовляли з учнями, розпитували про їх життя та рідні місця.

Час у літній школі проминув дуже швидко, але сподіваємось, недаремно. Учні взяли з собою приємні спомини, численні фото та контакти нових друзів. Ця подія є доказом, що eTwinning є джерелом ідей та натхнення, цікавих подій та зустрічей і нового досвіду.

Кiлькiсть переглядiв: 344